Hedvig Kraft

Åh jag blev helt plötsligt så himla Hedvig-sjuk! Önskar att hon och hennes söta föräldrar bodde närmare så det bara var att åka dit och busa när man fick en stund över!


Rullar fram

Hästen är vaccinerad och veterinären tyckte trots omständigheterna att hasen såg bra ut.
Jobbet rullar på och jag har haft lite av en permanentvecka. Och mer vill jag ha!
Stannade en timme extra på jobbet idag enbart för att lille Astrid kom med sin mor så jag blev tvungen att gosa en massa. Det slutade med att hon somnade helt utmattad i min famn.
Den hårda marken byttes snabbt ut till ett mjukt och perfekt underlag lagom till Bronzac blev vaccinerad och ska ta det lugnt en vecka.
Filmen Remember me var inte riktigt vad jag tänkt mig. Dock ganska bra, men med ett otroligt sorgligt slut.
Imorgon är det fredag och vi ska ha fredasmys med hembakad pizza.
Viktor kollar på Tom och Jerry eftersom alla bartman filmerna är slut.
Och jag tänker gå och lägga mig.
Hej!


Kurt-Sune dagMåndag och Kurt-Sunes dag. Var dock och jobbade några timmar så han fick umgås med sin favorit Viktor.
Dom där har något lurt ihop. Det kan jag svära på!
När plikten var klar så rände vi runt och uträttade lite av varje. Glömde dock att köpa hästskor och brodd. SÅ typiskt!
Har lagat mat och bakat vaniljbullar resten av eftermiddagen och båda sakerna blev riktigt lyckade faktiskt!
Sitter och mumsar på bullar och mjölk framför biggest loser Sverige. Det känns passande! ;)
Vi har även hunnit langa köttfärsen från Rolf till mamma så hon packade den medan Viktor och jag var till
stallet och tog en promenad med Bronzac. Man kan inte göra mycket mer nu när underlaget är som det är..

Nu har jag i alla fall 13 påsar/400g köttfärs i frysen, så jag kommer nog leva på tacos större delen av
veckorna framöver!


Händelserik dag

Oj vad effektiv jag har varit idag!

Klev upp halv tio i morse och rörde ihop en bröddeg som ställdes på jäsning innan jag tog röda faran till mamma. Slängde in tre maskiner tvätt (fanns ingen passande tvättid här) innan jag åkte vidare till stallet. Var där i någon timme och pysslade med box, mat och häst. Red ett pass i ridhuset eftersom det är stenhårt och halt ute.När allt var klart där så åkte jag raka vägen till morfar och Annikas ladugård där dom var i full gång att slakta oxar. Gosade lite med Dansa, lilla fölet sen i våras som växt på sig och blivit jätte mysig! Hon och hennes mamma delar hade med några kossor så dom stackarna jagade hon så fort det blev tråkigt.
Lastade in köttet i bilen och åkte tillbaka till mamma där vi rensade och skar upp i bitar. Tog reda på tvätten innan vi tog hunden och gick till kyrkogården för att göra vinter på mormors grav.
Sen lastade jag in Sune i bilen och åkte förbi Rolf och lämnade köttet (han som maler det till köttfärs) påvägen hem.


Sen jag kom hem har jag bakat och gräddat klart brödet och nu är det dags att köra igång med maten. Har en ide om en krämig pastasås med trattkantareller jag fått av mamma. Spännande! har lovat Viktor att bjuda på pizza ifall det inte blir ätbart ;)


Har lagt upp bilder från ett nytt tillskott i lägenheten. Men inlägget laddades upp en bit ned. Så bill ni se får ni skrolla lite :)

Dumma väder

Förra torsdagen skulle Hanna komma och ha dressyrträning. Men den blev inställd på grund av stormen som härjade. Hon skulle komma imorgon istället. Men nu har kylan bitit tag rejält i backen så underlaget i paddocken är alldeles för hårt.

Attans skitbananer säger jag om det! Vi har ju missat flera träning eftersom Bronzac varit skadad och "under uppbyggnad" så det känns väldigt trist att kanske inte hinna med någon till träning innan vintern biter tag helt och hållet.

Det går knappt rida över huvudtaget nu eftersom det är hårt överallt och hala fläckar lurar där man minst anar det. Känns för tidigt att brodda eftersom att jag antar (läs: hoppas innerligt) att den här kylan ger upp snart.

I helgen väntar, ridning, skogspromenad med mamma och Sune, ledighet också ska det tas reda på en massa kött. Så är det att vara barnbarn till en bonde. Massor med kött i frysen gillar jag :) känns sorgligt att dom föder upp och slaktar. Men vårt kött har i alla fall haft ett garanterat bra liv!


Baby boom

Jag ska förrästen få en till liten kusin i mitten av Mars!


Hedvig ska bli storasyster <3


Fullt ös medvetslös!

Har man valt ett yrke med sena eftermiddagar och har man valt en häst som sin ögonsten. Och när man dessutom har 5 mils resväg varje kväll. Ja då får man helt enkelt vänja sig vid att äta middag klockan tio på kvällen. Jag hinner ju inte bli sugen på någon gotta, efter måltiden, innan det är dags att sova ialf ;)
Inte äta tunga saker efter klockan sex får nog slänga sig i väggen.

Det låter nog som klagomål, men det är det faktiskt inte. Jag har ju valt allt det här helt själv, och jag trivs förträffligt bra faktiskt! Ville bara ge er en inblick i min vardag ;) Något som däremot stör mig är när saker och ting drar ut på tiden de dagar jag planerat att rida, så att tiden inte finns till det. Då blir jag på halv taskigt humör ska ni veta. Men så kan det bli ibland.

Idag har vi ialf skrivit ett nytt kontrakt på jobbet. Gesällbrev=behörig frisör= högre lön. Inte helt fel inte :)

Det har inte hänt mycket här på sistione men klagomålen börjar ramla in så kände att det var dags att göra något åt saken. Ska slänga in lite bilder från semestern i Palma Nova/Magaluf någon dag också :) Men nu ska jag krypa ner ensam i min stora säng och vila upp mig inför morgondagen arbete!


Nytt till lägenheten


Behörig frisörÄgare av ett Gesällbrev!!