Lucia

Så har det hänt igen. Ännu en lucia dag utan att jag sett en enda. Bortsett från foton på världes sötaste Hedvig då. Det är ju så mysigt med luciasång, men jag får skylla mig själv som inte tog tag i att åka någonstans där man kan hitta ett luciatåg.

Har jobbat hela dagen och sedan vart i stallet. Skrittar fortfarande men tänkte att Emma kunde öka på med lite trav imorgon. Han visar ingen ömhet och han travar rent. Dessutom är han väldigt pigg och sugen på att springa.

Med lite tur så kommer Viktor hem på torsdag och sover hemma innan dom åker neråt söder på fredag igen. Ingen skulle bli lyckligare än jag om jag fick kramas och pussas lite såhär i december kylan. Men det beror på om dom orkar köra hela onsdagnatt och jag vet inte riktigt om jag gillar den idén. Mitt i natten och trötta, på norrlands krokiga, hala vägar.

Veckan är ganska fullbokad annars.
Tis - Jobba. Färga utväxt och klippa håret.
Ons - Jobba. Mary Key hos Helena med Marre.
Tors - Jobba. Rida och förhoppningsvis pussa på Viktor.
Fre - Jobba. Bandy.
Lör - Jobba. Rida.
Sön - Julpynta stallet. Rida.

 
Sen är det julveckan och jag har en del stök med några julklappar att göra här hemma också. Men det får hinnas med någon dag.


2005 - Tiden går så fort!


Hostattacker

För någon vecka sedan hostade Viktor hejvilt här hemma, dag som natt. Nu är det min tur. Såklart. Värre blir det ju mer jag pratar och ju mer jag skrattar. Vilket betyder att dagarna på salongen är värst, speciellt då jag håller mig in i det sista för att inte skrämma kunderna. Ibland blir jag helt enkelt tvungen att springa iväg och hosta av mig lite.
Är glad att jag inte känner mig hängig annars i alla fall.

Marre sov här i fredags förrästen. Vi tittade på idolfinalen och mumsade i oss godis. Sen satt vi uppe halva natten för att se New moon och Eclipse. Stackars Marre hade ju inte sett dom! Jag orkade dock inte hålla ögonlocken öppna längre än halv två så jag joinade Kurtan i sängen medan Marre kikade klart. Jag kan ju de där filmerna utantill. Och böckerna också för den delen, dom är mycket bättre.

På lördagförmiddag kikade Frida och Jens förbi en sväng. Har inte träffat dom sen flytten till Stockholm i början av Oktober! Viktor och jag åker till Vemdalen tillsammans med dom och firar nyår, så vi planerar för fullt! åh gud vad jag längtar!!

Nej nu ska jag slå in lite julklappar innan det är dags att hämta upp tvätten. Ska åka till stallet om en timme, och lämna tillbaka Kurtan till mamma :'(


Vinter vitt

Klockan är natten och här sitter jag i min röda soffa. Ljusen fladdrar och adventsljusstakarna lyser, medan Kurt-Sune värmer upp sängen.

Det händer grejer.

Bronzac hann vara igångsatt ungefär 2 månader innan han blev sparkad igen. Högerfram den här gången. Han har på äldre dagar börjat trigga sina kompisar till lek i hagen och då går det som det går ibland. Ont fick han men idag då en vecka har gått så skrittade jag honom och han var sig själv igen. Ingen hälta och pigg som en lärka (kan man säga så? eller är man glad som en lärka och pigg som en mört?). Han kan va alltihop!

Viktor åkte med sin far på julturne i torsdags och kommer inte hem förrän den 23. Jag har lite sorg i hjärtat, och känner mig nästan halv. Men tröstar mig med att han håller sig inom Sveriges gränser, trots att det är väldigt långt upp och väldigt långt ner så är han i rätt land och vi kan prata hur mycket vi vill. Sist vi var ifrån varandra så här länge var för drygt ett år sedan då han var i Spanien = ca 5 min i telefonen om dagen. Men vi överlevde det med!

Jul, jul, jul
Julklapparna är i princip klar. Eller, dom är köpta och ligger utspridda på dolda platser i hela min lägenhet och väntar på att bli inslagna.
Det kommer nog bli en riktigt mysig jul, nu när vi alla i familjen har flyttat åt olika håll så blir det ju lite extra kul att samlas. Åh jag längtar efter mammas julbord! Det är då det absolut godaste julbordet jag har ätit. Utan tvekan.

Dags att sova! Imorgon ska det tvättas, skötas stall och klippas bror. Bäst att va pigg!


Viktor och jag är mitt uppe i en brottninsmatch då vi var
till Vemdalen med Joel, Marre, Frida och Jens förra året.