Midsommar

Midsommar firades på Sollerön tillsammans med mamma, Linus familj och hans mormor. Vi åkte dit på torsdagen för att titta på Linus systrar när de körde linje och kom hem igår. Underbart att sova i sin egna stora, sköna säng!

På fredagen var det dags för eliten att köra linje. De körde drygt 18 mil och var tydligen Svergies tuffaste bana. Jag fick åkta med i servicebilen tillsammans med en lagkamprat till Linus som inte skulle köra :D Mitt jobb var att langa, springa fram med hjul om någon från Vallentuna punkterade eller var med i någon vurpa.
Johans fina ord när han förklarade vad jag skulle göra om någon punkterade var ju verkligen lugnande;
- Bry dig inte om dom skriker. För dom är bara arg.  : |

Att jag skulle vara först framme vid cyklisten och ta hand om honom vid en vurpa var lite nervöst. Jag satt och intalade mig att det säkert inte skulle hända någonting, men vi hann bara åka i 20 minuter innan vi såg cyklar ramla ihop till en hög en bit framför oss och det visade sig att en valletunacyklist var inblandat. Så det var bara att springa fram. 
Han hade klarat sig bra och behövde bara ett nytt framhjul innan han kunde fortsätta. När han cyklat ett tag fick han ont i axeln och trodde han hade brytit nyckelbenet. Men tävlingsläkarna konstaterade att det var helt.

I fem timmar satt jag i servicebilen förutom någon minut när Lars hade vurpat och en kisspaus. Gissa om jag fick ont i rumpan i slutet :P Men det var väldigt spännande och lärorikt.

Efter tävlingen åt vi midsommarlunch med sill och färskpotatis innan det var dags för prisutdelning. På kvällen tog Linus och jag en mysig promenad längs vattnet. Sen åt vi tårta, grillade och spelade UNO. Det finns ingen anledning att tala om vem som vann tycker jag..

Lördagen blev en seg dag. Det regnade och första start var kvart i fyra. Jag tog en promenad men mycket mer blev det inte.
______

På förmiddagen idag var jag till min älskade lilla gokille. Vi var ute på en långtur idag :) jag vågade mig till och med upp i skogen vid skidbacken där det har gått så mycket björn! Men det enda vi såg var ett oskyldigt litet rådjur som hoppade iväg med en väldig fart :P
På kvällen åkte jag tillbaka till stallet för att släppa in de små djuren och mata dem.
 

Du har något jag inte kan leva utan <3

image8    image10


Farmor 72 år

Farmor fyller 72 år idag så vi var ditbjudna på middag och tårta. Grattis! :)
För två år sedan denna dag låg vi på en strand i Nerja och stekte, bokstavligt talat! Det var 40 grader i skuggan och vindstilla.  

Just nu ligger Fraajd i min säng och tittar på gammalt folk medan Kurt ligger bredvid och aggerar rumpvärmare och snuttar på täcket. Haha ^^,
Planen är att vi ska kliva upp åtta imorgon för att färga utväxt, väva folieslingor och klippa hår.. klockan åtta..
Sen beger vi oss till Bollnäs och Driver, där det ska pluggas. Kanske med Stinas sällskap? vore väldigt trevligt :)


Läsa karta liggandes på köksgolvet är normalt, ifall ni har missat det.

  
                               

Sjöräddningen

                            Sjöräddaren Kurt-Sune är alltid redo för nya uppdrag!

      image4


Första körlektionen

Ja då var man igång då. Första körlektionen är avklarad och det gick utmärkt även fast det var första gången jag körde bil i regn.

Jag kan ju meddela att den lilla golfen är utan tvekan mycket roligare att köra än en stor och klumpig Berlingo.
När jag har fått körkort vill jag ha en liten, mörkgrå bil. Färgen är väldigt viktig medan märket spelar mindre roll. Eller det kanske inte heter märke på bilar? :P

Jaja bilsnacket får vi ta lite senare, det är ju trots allt en bra bit kvar innan jag har körkortet. Jag måste ju bli 18 också.. det känns lite tungt att fylla på hösten faktiskt. Men jag får tänka possitivt.. hm.. på äldre dar när man vill vara yngst kan jag ju skryta om det ;) hihi

Jag måste nämna att det började åska när jag var ute alldeles själv(!) och red idag, mitt i skogen. Ni kan ju gissa om det blev fullfart hemmåt.. jag skyller på att Bronzac är rädd ^^

Nej vet ni vad, nu är det sovtime!Vissa dagar är bättre än andra.. 


                                         image3

Sommarlov & Södertälje

I tisdags och onsdags var det Nationaldagsspelen i Sthlm så mamma och jag åkte till Linus på måndagkväll. Det var riktigt varmt och jag skaffade mig en fin bonnbränna : |

På onsdagen åkte vi hem igen. Det var svårt att slita sig från Linus och det gjorde ju inte saken bättre att han försökte hålla mig kvar. Jag ville så gärna stanna, men det var ju två dagar kvar i skolan så det var bara att ge upp den idén.

På torsdagen träffades textil och frisör ettorna i Boulognen och spelade brännboll. Frisörerna vann såklart! ;)  Sedan satte vi oss i en lekpark och redovisade våran praktik. Våran lärare bjöd hela klassen på glass :) När vi var klar blev det rusch till tåget.

På fredagen var det först avslutning i skolan, vi åkte 11-tåget hem så jag han titta på Linus avslutning också. Min lilla lilla bror har gått ut nian! Det är skrämmande vad tiden går fort.. och i höst flyttar han ner till Karlstad :/

På fredagkväll åkte jag ner till Linus igen. Morfar och Annika skulle ner och titta på Stockholm Maraton så jag åkte med dom till Djursholm och fick träffa Anna lite :) Linus kom och hämtade mig där sen.

På lördagen var vi på Cosmonova och tittade på Laddad för seger. Enligt filmen har jag en galen pojkvänn som inte inser farorna med de han gör. Hm..
Efter filmen gick vi på Naturhistoriska riksmuseet, där gjorde vi en hel del roliga test. Sedan satte vi oss ute på ett fint kafé och fikade. Supermysigt! :)

På söndagen sov vi alldeles förlänge och på kvällen grillade vi och spelade kubb med hans moster och hennes kompis, man och barn. Det lilla barnet var bara drygt 1år och han utsåg mig till kvällens lekkamrat direkt medan han bara stirrade på Linus som om han vore en utomjordning :P haha han var så grymt söt!

På måndag förmiddag åkte jag hem igen.. men som tur var så väntade världens bästa ponny på mig :D var ute och red och myste med honom på kvällen. Innan åskan kom och tog över! usch!

Man kan inte få en bättre start på sommarlovet! :DBlogg

Alla skaffar sig en blogg så jag ska väl inte vara sämre :)

På måndag är det sista dagen på salongen. Det känns både skönt och tråkigt. Man har ju blivit en i gänget där nu så det blir tråkigt att inte träffa dom så mycket, men det ska bli skönt att slippa de långa dagarna.
Jag har kommit till stallet klockan sex varje dag i tre veckor nu och det gör att jag inte är hemma förrän klockan åtta på kvällarna. Men ska jag jobba som frisör är det väl lika bra att jag vänjer mig :/

På förmiddan följde jag med mamma till Söderhamn och köpte blommor som ska planteras i trädgården. 
När jag kom hem skrev jag lite på praktikrapporten innan jag cyklade till stallet och red busponnyn :)

Nu ikväll har jag vart ute och cyklat. När jag kom hem åt jag jordgubbar med glass och grädde och tittade på sommarkrysset, mmm nu är det verkligen sommar!Jag har det finaste någon kan få  <3

image1